Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели 6-ия си полпозишън за сезона и 19-и в кариерата си, като ще започне пръв в утрешната Гран При на Мексико. 

На пистата „Ерманос Родригес” пилотът на Ред Бул бе отличен в последната фаза, като остави зад себе си пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, които обаче изглеждат конкурентни за победата в неделя. 

Местният любимец Серхио Перес ще започне четвърти, но Макс е с отлична възможност да подобри рекорда по победи в рамките на един сезон, който сега държи с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел – по 13. 

В Q1 Хамилтън даде най-добро време, като изпревари Макс Верстапен в края. Напред не успяха да продължат Мик Шумахер, пилотите на Астън Мартин – Себастиан Фетел и Ланс Строл, както и тези на Уилямс – Алекс Албън и Никола Латифи. 

Във втората фаза Хамилтън и Ръсел направиха страхотни първи бързи обиколки и оглавиха класирането, а Валтери Ботас бе трети. Изоставането на Макс бе почти 4 десети, а на Перес повече от секунда и той се оказа извън топ 10. Последва обаче бърз тур от мексиканеца, който го изстреля до третото място, но и Макс се подобри е доближи до лидерите. Отпаднаха Даниел Рикардо, Гуаню Джоу, Юки Цунода, Пиер Гасли и Кевин Магнусен. 

В Q3  Перес направи отличен първи тур, но Макс подобри времето му и слезе под минута и 18 секунди. Ръсел и Хамилтън бяха зад Верстапен, а Чеко остана четвърти. Първото бързо време на Люис пък бе изтрито заради излизане извън пистата. 

При решаващите турове Перес подобри времето си, но не успя да излезе начело и пак остана трети. От Ферари нямаха достатъчно скорост, а Верстапен свали още от времето си. Хамилтън успя да даде трето време, а Ръсел остана втори след грешка в последната си обиколка, но полпозицията бе за Макс. 

След 4-ия Перес се наредиха Карлос Сайнц, Валтери Ботас, Шарл Льоклер, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Състезанието е в неделя от 22:00 часа българско време.