Бившият пилот от Формула 1 Тимо Глок призна, че той и семейството му са получавали смъртни заплахи с години заради участието му в решаващата за сезона Гран При на Бразилия през 2008-а. 

Днес, 2 ноември, се навършват точно 14 години от знаменитото състезание, след което Фелипе Маса бе шампион за няколко секунди преди Люис Хамилтън да спечели първата си титла. Заедно със случилото се миналата година, това вероятно са две от най-драматичните последни състезания в историята на спорта. 

Британецът се нуждаеше от най-малко 5-о място, за да триумфира, но в началото на последната обиколка бе 6-и. В последния завой обаче той успя да изпревари Глок, който бе със сухи гуми на мокрото трасе и губеше скорост, за да може в крайна сметка да спечели титлата. 

„Виждах в последните обиколки накъде отиват нещата, защото очаквах да завали, но пък решихме да рискуваме и да остана на пистата. В предпоследния тур започна да вали и то доста силно. Казах на отбора, че трябва да сменя гумите си, защото при този дъжд няма да издържа. Отговориха ми обаче, че това някак как да стане, тъй като се готви церемонията по награждаването. Хората вече бяха полудели, защото Маса бе спечелил и бе световен шампион. В началото на последния тур бях 4-и и просто се опитвах да оцелея. След това няколко пилоти ме изпревариха, сред тях бе и Люис Хамилтън и завърших 6-и” спомня си Глок.

„Когато се прибрах в бокса поздравих Хамилтън и изведнъж бях засипан с въпроси от журналистите дали съм го направил нарочно и дали съм помогнал на Люис. Започнах да се чудя какво става? Малко по-късно ми обясниха защо е всичко това. Трябваше да се прибера с полицейски ескорт до хотела, а след това да бъда пазен и до летището. Чак миналата година се осмелих да се свържа с Фелипе, но той бе суперприятелски настроен. Заплахите към мен и семейството ми обаче продължиха с години след това” добави той.