Както се очакваше Фредерик Васьор бе потвърден за новия шеф на Ферари на мястото на напусналия наскоро Матиа Биното. 

Досега французинът оглавяваше Алфа Ромео, като през последния сезон отборът стигна до доста доброто 6-о място при конструкторите. Преди това той бе начело и на Рено.

„Много съм щастлив и за мен е огромна чест да бъда назначен за ръководител на отбора на Ферари.  Като човек, който през целия си живот има огромна страст към моторния спорт, Ферари винаги е бил на неговия връх. Нямам търпение да започна работа със страстния отбор от Маранело и да зарадваме всички наши тифози по света” заяви Васьор. 

Неговото преминаване начело на Скудерията доведе след себе си и други размествания, след като досегашният бос на Макларън Андреас Зайдъл преминава в Алфа Ромео като изпълнителен директор. Отборът се очаква да се върне към името Заубер за 2024 и 2025, след което ще се обедени с компанията Ауди за дебюта и през 2026-а. Той ще участва в избирането на новия шеф на отбора. 

Зайдъл, който бе в Макларън 4 години, ще бъде заменен от Андреа Стела, който пък е в тима от 2015-а и се подвизаваше на различни ръководни позиции. Преди това италианецът работи 13 години във Ферари като главен инженер на представянето и състезателен инженер.