Макларън и Астън Мартин демонстрираха амбиции, представяйки новите си коли за сезона във Формула 1. 

Двата отбора показаха автомобилите си за сезона  2023-а в първия ден от седмицата, в която ще видим още болидите на Ферари (14 февруари), Мерцедес (15 февруари) и Алпин (16 февруари). 

Тимът от Уокинг показа новата кола МСL60 на базата си, която е в оранжево, светлосиньо и повече черно в годината, в която отборът чества 60 години от основаването си.  
 
През миналата кампания Макларън завърши 5-и, но сега надеждите са за прогрес и завръщане в топ 4 с Ландо Норис и дебютанта Оскар Пиастри като пилотски тандем. 
 
„Трябва да бъдем реалисти и да отчетем, че трудно ще се намесим в борбата между първите 3 отбора, но ако сме четвърти това ще е добре. Мисля, че има добри неща, които направихме по колата, но и доста неща, които можем да подобрим” заяви новият бос Андреа Стела.  
 
„Разполагаме с вълнуващи млади пилоти за сезона, в който честваме своите 60 години, защото Ландо притежава отлична скорост, която не спира да показва, а към него сега се присъединява и един от големите таланти в спорта като Оскар” отчете големият шеф Зак Браун.  

В същото време Фернандо Алонсо определи Астън Мартин като специален тим. Колата с името АМR23 отново е в традиционното зелено, а испанецът замени Себастиан Фетел в отбора и ще си партнира с Ланс Строл. 

„В този отбор има нещо, което прави нещата специални. В тимовете, в които бях напоследък, винаги бяха щастливи и доволни от позицията си. Тук никой няма да е доволен, докато не спечелим“ заяви Алонсо.