Конкурентите на Ред Бул във Формула 1 са категорични, че световните шампиони са в собствена лига, след отличният им старт на сезона. 

Въпреки някои колебания в началото на уикенда, Макс Верстапен водеше от началото до края, а Серхио Перес се справи с конкурентите си, след като загуби втората позиция на старта. 

„Очаквахме да сме догонващи в тази надпревара, но в момента Ред Бул изглеждат от друга планета. Именно затова трябва да взимаме максимума във всеки старт, а сега не го направихме” заяви Шарл Льоклер от Ферари, който отпадна поради повреда. 

„Темпото на Ред Бул бе сигурно със секунда по-бързо на обиколка от останалите, така че нямаше какво да направя. Като цяло ни липсваше представяне, но пък беше забавно и борбата с Фернандо доста ми хареса. Лошото е, че сме далеч и от Ферари и не сме в битката за подиума” коментира Люис Хамилтън, завършил 5-и. 

Босът на Мерцедес Тото Волф не бе никак обнадежден. „Това бе един от най-лошите ни дни. Изоставахме във всяко отношение и това се видя още на тестовете. Астън Мартин си заслужиха този резултат, а Ред Бул е от друго измерение. Можем да наваксаме, но трябва да направим много по-радикални стъпки напред” отчете той.