Eдин от най-добрите инженери в историята на Формула 1 – Ейдриън Нюи, ще продължи да работи в Ред Бул още няколко години.  
 
Съветникът на отбора Хелмут Марко потвърди, че Нюи е подновил договора си и че е много вероятно той да остане при Биковете до края на кариерата си. Сегашният му контракт бе до края на тази година, но при предимството на тима бе ясно, че няма как да бъде допуснато да напусне.  
 
„Ейдриан е с нас от 17 години и макар и новият му договор да не е до живот, аз не се съмнявам, че той ще приключи кариерата си при нас, въпреки че ще продължи да получава примамливи предложения, както досега” заяви Марко пред „Ауто Билд”.  
 
Вече част от Формула 1 в продължение на няколко десетилетия, Нюи направи шампионски коли в Уилямс и Макларън, преди да пристигне в Ред Бул през 2005-а, като сега е технически директор в отбора. 
 
Той бе в основата на доминацията на отбора и Себастиан Фетел, който спечели 4 титли в периода 2010-2013, а след по-труден период и предимство за Мерцедес, сега Ред Бул отново изглеждат недостижими за останалите.  
 
Общо в кариерата си Нюи има 11 титли при конструкторите и 12 при пилотите, като единствено през 2021-а конструкторската титла бе за Мерцедес, докато Макс Верстапен триумфира при пилотите.