От Ферари не са отправяли оферта за Люис Хамилтън. Това обяви шефът на Скудерията Фредерик Васьор в навечерието на Гран При на Монако. 

Наскоро се появиха информации, че Черните кончета са провели сериозни разговори със седемкратния световен шампион и дори са готови да му плащат заплата от 40 милиона паунда. 

Британецът има договор с Мерцедес до края на тази година и все още бъдещето му не е ясно, което вероятно носи поводи за сериозни спекулации, независимо че Шарл Льоклер и Карлос Сайнц имат договор с Ферари и за 2024-а. 

„След като преди 2 седмици пратихте Сайнц в Ауди, а след  това Льоклер в Мерцедес, ме оставихте сам. Шегувам се разбира се” обърна се Васьор към репортерите днес. 

„Вие обаче сте наясно, че по това време на сезона всяка седмица ще публикувате някаква различна подобна история, но ще ви кажа, че не сме изпращали оферта за Люис Хамилтън. Не сме имали разговори с него. Наясно съм, че всеки отбор би искал да го има, но ще е голяма глупост да го кажеш” добави той. 

Засега обаче не е имало разговори и потенциалните нови договори на Льоклер и Сайнц. „Наясно сме, че всяка седмица има нов слух, но ние се интересуваме само от колата си” изтъкна Васьор, чийто тим е спряган доста сериозно сред потенциалните победители в Княжеството тази неделя.