Въпреки сериозната доминация на Ред Бул, световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не вярва, че отборът му ще спечели всички състезания през сезона. 

Дотук Биковете триумфираха и в 6-те старта, като нидерландецът спечели 4 пъти, а съотборникът му Серхио Перес два пъти. В Монако миналата неделя обаче, само лошата преценка на Астън Мартин по отношение на времето и допълнителен питстоп ги спаси. 

„Предвид предимството ни към момента изглежда, че можем да спечелим всяко състезание, но това е малко вероятно да се случи. Винаги има нещо, което може да се обърка или пък да получиш повреда“ заяви Макс в навечерието на Гран При на Испания. 

„По отношение на скоростта сега сме над всички. Все пак обаче има трасета, които не са най-подходящите за нас, а е възможно да имаш и лош късмет или да допуснеш грешки“ добави той. 

Предимството на Ред Бул от промяната на правилата след края на сезон 2021-а обаче, стряскащо. През миналата година отборът спечели 17 от 22 състезания, а с тези 6 успеха вече има 23 триумфа от последните 28 надпревари. 

„Подобно предимство не е новост за Формула 1. Колкото повече правилата остават едни и същи обаче, толкова повече ще бъдеш догонван, така че това е нещо за което трябва да помислим“ каза още Макс.