От Мерцедес насочват фокуса си към колата за догодина, след като непостоянството в представянето през този сезон продължава и очевидно тимът няма да може да бъде конкуренция на Ред Бул. 

Отборът вече направи веднъж по-генерални промени по отношение на концепцията и въпреки че резултатите се подобриха донякъде, разликата до лидера остана сериозна, а и в неделя Люис Хамилтън не успя да се справи с Ландо Норис и неговия Макларън, въпреки че бе с по-бързите гуми и остана трети. 

В класирането при пилотите британецът е на 134 точки от Верстапен, а макар и втори при конструкторите, Мерцедес изостава на цели 208 точки от Ред Бул. 

„Мисля, че просто няма да имаме друг избор. Второ или трето място генерално не са това, което искаме. Целта е да се върнем и да можем да се борим за титлата. Това няма да се случи през тази година, така че трябва да насочим фокуса си към следващата и да използваме оставащите състезания за подобрения за предстоящия сезон. Правилата разбира се остават същите, така че трябва да продължим да търсим необходимия баланс на първо място“ заяви босът Тото Волф, който остана силно разочарован от представянето на „Силвъстоун“. 

„Предвид характеристиките на пистата и представянето ни там мислех, че най-добрият ни шанс за победа е именна там, но не се получи така. Винаги вярвам, че можем да бием Макс, но пилотите ни трябва да разполагат с предсказуема кола, а не с Дива – версия 2, която е още по-трудна от предишната“ добави той. 

Босът има предвид автомобила от 2017-а, който бе силно своенравен на пистата и бе наречен тогава „Дива“. През онази година Люис Хамилтън спечели титлата, но сега ще бъде различно. Очаква се Мерцедес да започне работа генерално по промяна на концепцията, която да бъде още по-близка до тази на настоящия Ред Бул.