Босът на Мерцедес Тото Волф неочаквано омаловажи доста сериозно постижението на Макс Верстапен от 10 поредни победи във Формула 1. 

Нидерландецът подобри рекорда на Себастиан Фетел след триумфа на „Монца“, а Ред Бул продължи с доминацията си, печелейки и 14-ия старт за кампанията. 

Във времената, когато Мерцедес бе над всички, Нико Розберг записа 7 поредни успеха, а Люис Хамилтън имаше максимум 5, но за Волф това постижение на Макс не е нещо голямо. 

„При нас бе по-различно, защото имахме двама пилоти, които се борят един срещу друг. Не знам дали той отдава голямо значение на рекорда, но замен това не би било особено важно. Всички тези цифри са за Уикипедия, а нея така или иначе никой не я чете“ заяви Тото. 

Самият Макс обяви, че никога не си е представял, че подобно нещо е възможно. „Разбира се, че не очакваш такова нещо да се случи. Не съм и помислял, че може да стане и затова съм горд и щастлив заради целия отбор. Това, което правим в момента да печелим всеки старт е нещо, което не се случва често“ отчете той  

„Нивото на Макс е невероятно, а рекордите му са фантастични. Не мисля, че има някой, който може да го бие, дори и с нашата кола. И това е нещо, което трябва да бъде признато, защото е специално. В нашия спорт това се случва рядко, така че говорим за златен момент за него и за отбора ни“ изтъкна босът на Ред Бул Кристиан Хорнър.