Пилотът на Макларън Оскар Пиастри получи нов договор с тима след солидната си представяне в дебютната си година във Формула 1. 

22-годишният австралиец бе привлечен миналата година след сериозни успехи в по-малките формули. След подобрението на колата, Пиастри записа 6 завършека в топ 10, като бе 4-и във Великобритания и сега се обвърза с тима до края на 2026-а. 

„Много съм развълнуван, че удължавам партньорството си с Макларън за още няколко години. Искам да се боря в челото на колоната с този отбор и съм впечатлен от подобренията, които ни помогнаха да стигнем дотук. Тук се чувствам у дома си, отборът ми вярва и при това положение решението ми бе  много лесно“ заяви Пиастри. 

С обявяването на контракта на австралиеца, Макларън  си гарантира, че двамата с Ландо Норис ще бъдат в тима поне до края на 2025-а, когато изтича контрактът на британеца. 

В Сингапур Норис финишира втори, докато след като започна 17-и, Пиастри стигна до 7-ата позиция и то при положение не можеше да използва нововъведенията, които бяха поставени в автомобила на Ландо. 

„Той е страхотен талант и е отлична част от отбора, така че е фантастично, че ще продължи да кара за нас. Оскар вече доказва, какво може и е ключова фигура за обратът в представянето ни през сезона“ отчете босът на Макларън Зак Браун.