Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще изяснят нещата помежду си, след като едва не се удариха в Гран При на Япония вчера. 

Още в началото двамата се атакуваха, като размениха на два пъти позициите си, след  което няколко обиколки по-късно, Ръсел опита нова атака, но Люис се защити много агресивно, като и двете коли излязоха от пистата, но до инцидент не се стигна. 

Джордж не бе никак щастлив и в последните обиколки, когато му бе наредено да пропусне Хамилтън пред себе си, който бе с по-нови гуми. Ръсел предпочиташе да направи така, че Люис да използва DRS-а си за защита срещу Сайнц, но в крайна сметка му бе наредено да пропусне седемкратния световен шампион, което изобщо не му хареса. 

„Със сигурност ние ще поговорим насаме. Това е най-добрият начин да изясним всичко. Голямата ни цел е да завършим пред Ферари при конструкторите и само това има значение. Не се борим за позиции при пилотите, като целта е да носим максимално много точки на отбора, което и направихме“ заяви Хамилтън, който обаче не коментира ситуацията, при която двамата едва не се удариха.     

Като цяло Люис отново не бе никак доволен от колата заради голямото изоставане дори и от Макларън и заяви, че на тима предстоят ключови 6 месеца до старта на следващия сезон, в опит да се на навакса пасива до Ред Бул, за да може Мерцедес отново да бъде претендент  за победата във всеки старт.