Люис Хамилтън пое напълно вината за инцидента със съотборника си в Мерцедес Джордж Ръсел в първия завой в Гран При на Катар. 

Двамата се удариха в опит да получат предимство срещу Макс Верстапен и в резултат Хамилтън отпадна, докато Ръсел съумя със силно каране да стигне до 4-ото място. 

Седемкратният световен шампион стартира с най-меките гуми, за да бъде по-бърз в първите обиколки и опита изпреварване от външната страна, но се закачи с Ръсел и остана в чакъла. Първоначално двамата се обвиниха един друг по радиото, но след това Хамилтън отчете, че грешката е негова. 

„Гледах повторението и на 100% вината е моя. Поемам отговорността си и се извинявам на отбора си и на Джордж“ написа Хамилтън в социалната мрежа „Х“. Малко по-късно той потвърди думите си пред „Скай Спортс“. 

„Съжалявам за отбора си. Това бе възможност да вземем добри точки, която пропуснахме. Първоначално емоциите бяха силни и не разбрах напълно какво се случи. Не мисля обаче, че Джордж имаше къде да отиде и се получи една от онези неприятни ситуации, така че поемам отговорност за инцидента“. 

Ръсел също коментира положението, вече доста по-спокоен. „Без лоши чувства. Тук сме, за да се борим и да вземем максимума за отбора. Просто този път преценката ни не бе добра. Колата обаче е силна и се гордея с отбора. Време е да се съберем и да направим силно състезание в Остин“ написа той в социалните мрежи.