Във Формула 1 продължават да хвалят Ландо Норис, който направи брилянтно каране по време на Гран При на Мексико. 

Британецът стартира 17-и след грешка в квалификацията, а при рестартирането на състезанието в средата на дистанцията загуби няколко позиции и се смъкна до 14-ото място. 

Последва обаче впечатляваща серия от изпреварвания, най-забележителното от които срещу Джордж Ръсел на 4-и и 5-и завой, за да стигне в крайна сметка до 5-ото място. 

„Да, вероятно това бе едно от най-добрите ми представяния. Винаги обаче е по-лесно, когато си по-назад и имаш добра кола. Все пак стремежът да догоня Джордж и Фераритата ме накара да съм пределно мобилизиран и концентриран и наистина всичко се получи идеално. Просто перфектен ден“ заяви пилотът на Макларън. 

„Беше наистина забавно, макар че трябваше да бъда много внимателен. Темпото на колата бе силно окуражаващо, а изпреварванията срещу Джордж и Даниел бяха твърди, но честни“ добави Норис. 

Тази неделя в Бразилия той отново ще има амбиции за подиума, след като серията му от 4 поредни завършвания в топ 3 бе прекъсната. Досега най-доброто му класиране в Сао Пауло е 6-о място.