Люис Хамилтън отрече твърденията на боса на Ред Бул Кристиан Хорнър, че му се е обадил, за да иска да премине при Биковете и обяви, че всъщност шефът на доминанта във Формула 1 го е търсил. 

В навечерието на последния старт за сезона в Абу Даби се появиха подобни спекулации, докато самият Макс Верстапен пък коментира, че изобщо няма да му пука, ако Хамилтън му е бил негов съотборник. 

Хорнър заяви в интервю, че през лятото, преди британецът да подпише за още 2 години с Мерцедес, Хамилтън се е свързал с Ред Бул намеквайки, че седемкратният шампион е искал да премине в отбора му. 

„Наистина не знам откъде идва тази история или по-скоро тя идва от Кристиан. Нямам представа за какво става въпрос, след като никой от моя екип, доколкото ми е известно, не е говорил с него. Аз самият не съм говорил с Кристиан от години. Всъщност по-рано през годината той ме потърси за среща, но бе само това. Аз ги поздравих за невероятната година и казах, че скоро се надявам да се боря с тях в близко бъдеще и това бе всичко” заяви Люис. 

„Не съм изненадан, че името ми се забърква в много неща, защото това ще предизвика интерес. Наистина говорих с всеки в отбора и никой не е говорил с тях, но разбрах, че те са опитали да се свържат с нас” добави Хамилтън. 

Тази неделя е надпреварата в Абу Даби, където през 2021-а Хамилтън загуби по изключително противоречив начин 8-ата си световна титла.