Всичко е ясно с пилотите във Формула 1 за 2024-а година, след като Уилямс потвърди, че ще задържи Логан Сарджънт. 

Съществуваха съмнения относно позицията на американеца за следващия сезон, но при това положение вече е сигурно, че промяна свързана с пилотите през зимата, няма да има. 

„Много съм развълнуван, че ще продължа да бъда част от Уилямс Рейсинг и през сезон 2024. Пътешествието за мен дотук е невероятно и съм много благодарен за възможността да продължа да се развивам като пилот в толкова талантлива и отдадена група” заяви Сарджънт. 

Въпреки че често бе в сянката на съотборника си Алекс Албън, като във всичките 22 квалификации бе по-бавен от него и на няколко пъти катастрофира, американецът направи добри състезания и успя в САЩ да вземе и първата си точка, макар и след дисквалификацията на Люис Хамилтън и Шарл Льоклер. 

„Логан демонстрира страхотни умения и това го превърна в перфектният пилот за нас. Ние вярваме в неговите качества и сме сигурни, че заедно ще постигнем още по-голям успех през следващия сезон” заяви босът Джеймс Ваулс. 

Уилямс завърши 7-и през този сезон във Формула 1, правейки сериозен прогрес и регистрирайки най-добрата си кампания от 2017-а, когато бе 5-и.