Босът на Мерцедес Тото Волф удължи договора си с отбора във Формула 1 и ще остане начело до клая на сезон 2026-а година. 

Волф, който притежава 1/3-а от тима, заедно с INEOS и Мерцедес-Бенц обяви, че трите страни са взели решение, че ще продължат да работят, за да се върнат на върха. 

Австриецът изпълнява функциите от 2013-а, когато пристигна от Уилямс, като под негово ръководство Мерцедес се превърна в доминант във Формула 1, печелейки 8 поредни титли при конструкторите между 2014 и 2021. В последните два сезона обаче, отборът изпитва трудности и не е конкурентен на настоящия домимант – Ред Бул. 

„Като акционер за мен най-важното е възвръщане на инвестициите, а най-добрият  начин  да се случи това са победите“ заяви Волф, чийто отбор ще представи новата кола на 14-и феврура – „Свети Валентин“. 

Очакванията са автомобилът да бъде със силно променена концепция, след като предишният вариант определено не даде очакваните резултати и бе много далеч от челото, печелейки само една победа през 2022 и 2023 – на Ръсел в Бразилия. 

Ферари ще предстани отбора си на 13 февруари, Астън Мартин – на 12 февруари, Алпин – 7 февруари, Уилямс и Заубер – 5 февруари, докато за Ред Бул, Макларън, Алфа Таури и Хаас още няма дати.