Макларън не смята да пусне звездата си Ландо Норис и целта е на всяка цена да удължи договора му с отбора, обяви босът Зак Браун. 

Договорът на англичанина сега е до края на 2025-а, а предвид възраждането на отбора надеждите са, че той ще остане още дълго време в тима. 

„Не бихме се разделили с него на никаква цена. Новият му договор е с висок приоритет и смятам, че разполагаме с най-добрите пилоти, които не бих заменил за никой друг. Ландо се наслаждава на престоя си при нас и ние мечтаем заедно да печелим състезания, а и титлата, като той също е готов за това” заяви Браун, визирайки и Оскар Пиастри, който е обвързан с тима до 2026-а. 

Норис 6 пъти завърши втори през миналата година, а 9-те подиума на Макларън са най-доброто представяне на отбора в това отношение от 11 години, макар че победата продължава да убягва. Все пак прогресът бе невероятен и надеждите са, че той ще продължи и през 2024, като техническият департамент бе подсилен с Дейвид Санчес и Роб Маршъл, като двамата идват съответно от Ферари и Ред Бул. 

„Мисля, че отборът показа какво може миналата година и сега с Роб и Дейвид ще станем още по-добри, като не трябва да забравяме, че подобрихме и инфраструктурата си. Все още трябва да изминем дълъг път, но сме развълнувани и мотивирани, като се надявам че ще стартираме много по-добре от миналия сезон” добави Браун. 

Макларън ще представи новата си кола на 14 февруари, когато това ще направи и Мерцедес, като вече е ясно, че окраската ще бъде малко по-различна. Автомобилите ще бъдат все още предимно в цвят „папая”, но ще има повече графит и хром, докато сините елементи ще отпаднат.