Сега е точният момент за следващата стъпка. Това обяви Люис Хамилтън, който разтърси света на Формула 1 с преминаването си от Мерцедес във Ферари. 

В миналото британецът често бе питан дали иска задължително да кара за Скудерията преди края на кариерата си и бе заявявал, че няма да има проблем, ако това не се случи. Ето че сега обаче, в крайна сметка той ще стане част от легендарния италиански тим. 

„Имах 11 невероятни години с този отбор и съм изключително горд от това, което постигнахме заедно. Мерцедес е част от моя живот, откакто съм на 13 години. На това място израстнах и да напусна бе едно от най-трудните решения, които съм взимал. Сега обаче е правилният момент за следващата стъпка и съм развълнуван от новото предизвикателство“ заяви той. 

„Завинаги ще бъда благодарен за прекрасната подкрепа от семейството на Мерцедес и особено на Тото, както и на неговото приятелство и лидерстно и искам да завършим заедно по най-добрия начин. На 100% съм отдаден да направя най-силното си представяне през този сезон и да направя така, че последната ми година при Сребърните стрели да бъде запомняща се“ добави Хамилтън в изявлението си.