Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обяви, че не таи лоши чувства към Люис Хамилтън и е научил за идването на британеца на неговото място преди новината да избухне в медиите. 

Преди около 2 седмици стана ясно, че седемкратният световен шампион ще кара за Скудерията от 2025-а, което автоматично означаваше, че престоят на испанеца при Черните кончета приключва, въпреки че той водеше разговори за нов договор и мнозина очакваха да остане поне още година. 

„Имаше позитивни разговори преди в един момент да разбера за това и определено останах изненадан, предполагам толкова, колкото и вие в Обединеното Кралство. Вярно е обаче, че бях уведомен по-рано“ заяви Сайнц на представянето на новата кола на Ферари. 

„Както казах наистина останах изненадан, но имах време и да помисля, да разбера какво се случва и да опитам да остана позитивен с мисъл за бъдещето, защото имам още година във Ферари и искам  да приключа нещата по най-добрия начин“ добави той. 

„Не, нямам лоши чувства към Люис и уважавам избора му. В крайна сметка аз обичам Ферари и се радвам, че имах възможност да прекарам част от кариерата си в отбора. Аз самият дойдох на мястото на Себастиан Фетел и всичко пилоти знаем, че това е просто бизнес. Понякога ти отиваш в даден отбор, друг път идва друг на твое място и аз съм достатъчно зрял, за да знам, че това се случва“ каза още Сайнц. 

„В крайна сметка когато седемкратен световен шампион е готов да дойде в отбора това е много добър вариант и за двете страни. Аз знам, че съм направил всичко по силите си за този тим и ще продължа да го правя, а и така ли иначе има доста добри възможности да продължа кариерата си“ изтъкна още пилотът, който ще стане на 30 през септември.