Новият сезон във Формула 1 е съвсем близо, но кои са основните въпроси, на които да очакваме отговор в  следващите месеци? 

Тестовете в Бахрейн ще се състоят от утре до петък и може би ще дадат известна представа за състоянието на отборите, макар че по-сериозни изводи ще могат да се правят чак след първото състезание другата седмица. 

Основната интрига разбира се е ще се запази ли голямото предимство на Ред Бул, след като миналата година Биковете и най-вече Макс Верстапен, бяха абсолютно недостижими. 

Те спечелиха 21 от 22 състезания, като само в Сингапур не успяха да триумфират и то след ката объркаха настройките. Серхио Перес бе твърде далеч от Макс, като сега и  той ще се надява да бъде по-постоянен и да предизвика световния шампион. 

По-голямата интрига обаче е какво направили конкурентите и може би най-вече Мерцедес слес неуспешния експеримент в предишните 2 години. С доста различна концепция в отбора се надяват, че ще направят голяма крачка към това да скъсят изоставането си до Ред Бул. 

Другата голяма интрига свързана с Мерцедес е разбира се как ще се справи Люис Хамилтън в последния си сезон в отбора, защото обявената раздяла от догодина може би предполага, че самият той не очаква сериозно подобрение. 

Преминаването на британеца във Ферари от 2025-а взриви Формула 1 и сега Скудерията ще трябва да покаже, че неговото решение е било правилно. Миналия сезон отборът бе доста непостоянен и колеблив, като сега все пак се надява да бъде доста по-силен. 

Другата голяма интрига е свързана може би с Макларън, който впечатли с прогреса си във втората половина на 2023-а и излезе като вторият най-силен тим, като дори на няколко пъти предизвика и Ред Бул. 

Сега въпросът е дали в Уокинг не само ще запазят нивото си, но и ще могат ли да стопят още от изоставането си, за да могат да се борят не само редовно за подиума, но и за победите. 

Ще може ли Астън Мартин да блесне, както го направи в началото на миналата година, също е нещо, което ще искаме да разберем, както и това дали Алпин или пък някой  от останалите тимове, е регистрирал сериозен прогрес. 

При всички положения се очаква сгъстяване на колоната и намаляване на разликите при липсата на сериозни промени в правилата, което също се надяваме, че ще се случи и състезанията ще бъдат мното по-интересни в сравнение с миналата година.