Люис Хамилтън най-накрая се изказа позитивно за колата на Мерцедес, след като бе зад волана на W15 във втория ден от тестовете в Бахрейн. 

Той направи 123 обиколки и въпреки че най-добрият му тур бе с повече от секунда по-бавен от лидера Карлос Сайнц, остана доволен, което не му се е случвало от доста време. 

„Определено беше продуктивен ден. Събрахме доста информация, както за колата в дългите серии, така и в една обиколка. Определено се подобрихме и колата е много по-приятна за каране. Благодарен съм на всички за усилията и работата, но все пак можем да прогресираме. Основите обаче са добри“ заяви Хамилтън, който даде трето време. 

Както е известно това ще бъде последният му сезон при Сребърните стрели и той ще опита да се представи максимално добре преди да отиде във Ферари. В петък Люис ще кара предиобед, а след това ще отстъпи колата на съотборника си Джордж Ръсел. 

Автомобилът е с ново иновативно предно крило, за което всички говорят и което според Тото Волф,  е одобрено от ФИА и е според правилата, въпреки съмненията.