Босът на Ред Бул Кристиан Хорнър остава начело на отбора, след като бе оневинен по обвиненията в непристойно поведение срещу служителка на отбора. 

50-годишният шеф на тима бе разследван от компанията, която притежава отбора, а самият той категорично отрече всички обвинения. 

В крайна сметка по-малко от 24 часа преди началото на свободните тренировки за Гран При на Бахрейн, където в събота се открива новия сезон във Формула 1 стана ясно, че обвиненията са отхвърлени. 

„Ннезависимото разследване относно обвиненията, направени срещу г-н Хорнър приключи и Ред Бул може да потвърди, че те са отхвърлени. Този резултат може да бъде обжалван, но в Ред Бул вярваме, че проучването на въпроса бе честно и независимо” се казва в официалното съобщение. 

Както се очакваше подробности относно самия случай не бяха разкрити, като бе обявено, че информацията е поверителна и няма да бъде разкривана от уважение към замесените. 

Хорнър присъства на церемонията, на която бе показана новата кола на Ред Бул за сезона, както и на тестовете миналия уикенд, когато обаче не бе особено в добро настроение. Тази вечер се очакваше той да се завърне в Бахрейн за началото на уикенда в четвъртък.