Пилотите на Мерцедес показаха много добре темпо във втората свободна тренировка преди Гран При на Бахрейн в събота и хвърлиха ръкавицата към Макс Верстапен и Ред Бул. 

Люис Хамилтън изпревари съотборника си Джордж Ръсел с около 2 десети, докато трикратният световен шампион остана едва 6-и. 

Фернандо Алонсо бе трети с Астън Мартин и показа добро темпо, а след него останаха Карлос Сайнц с Ферари и Оскар Пиастри с Макларън. 

„Шокиращо да се видим на тези места, но трябва да останем скромни и да не бързаме да се радваме, а да продължим да работим. Важното е, че сме в борбата“ заяви Хамилтън. 

Верстапен бе на почти половин секунда изоставане и макар като цяло Макс да не бе никак доволен от поведението на автомобила, той запази спокойствие, а и все пак трябва да мине квалификацията преди да се изяснят по-добре нещата. И все пак усещането е, че генерално ако имат предимство, то изобщо не е голямо. 

„Не беше чак толкова зле. Може би силите са изравнени, а и някои от конкурентите вероятно вече са освободили повече от силата на двигателите си в търсене на повече скорост. Имахме някои трудности с баланса, но нищо сериозно, така че трябва да направим някои корекции“ изтъкна Макс. 

Първите 11 пилоти в класирането се събраха в рамките на 1 секунда, което също бе показателно за изравняването на силите, но все пак е много вероятно от Ред Бул наистина да са спестили доста от наличната си скорост.