В Мерцедес няма да бързат с избирането на наследника на Люис Хамилтън, обяви босът на отбора Тото Волф. 

Британецът ще премине във Ферари след края на този сезон и така ще сложи край на престоя си от 12 години при Сребърните Стрели, с които спечели 6 от 7-те си световни титли. 

Опциите за партньор на Джордж Ръсел са много, тъй като пилоти като Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц, Серхио Перес, Даниел Рикардо, Пиер Гасли и Естебан Окон са обвързани с настоящите си тимове до края на тази година. 

Възможен е обаче и вариант с привличането на младока Кими Антонели, който кара във Формула 2 и е доста високо ценен в отбора, въпреки че остана едва 14-и и 10-и в първите 2 състезания в Бахрейн. Така или иначе решението няма да бъде взето бързо. 

„Началото на сезона във Формула 2 не бе такова, каквото очаквахме за Кими, но той все пак победи съотборника си. Все пак ще видим как ще се развият следващите няколко състезания. Аз със сигурност не бързам да взема решение относно пилотите ни. С Люис трябваше да бързам, но сега ще преценя внимателно вариантите“ заяви Волф. 

Кандидати за Мерцедес със сигурност няма да липсват, особено ако тимът направи сериозна крачка напред през този сезон, въпреки че в първото състезание пилотите на отбора останаха 5-и и 7-и.