От Мерцедес вече са започнали разговори с Карлос  Сайнц относно възможността да замени Люис Хамилтън в отбора от следващата година, твърди „Кориере дело Спорт“. 

Сребърните стрели се  оглеждат за нов пилот, след като британецът изненадващо реши да премине във Ферари от 2025-а година, заемайки мястото именно на испанския пилот. 

Според италианската медия по време на уикенда в Джеда, Сайнц, заедно с баща си и своя агент – Карлос Онорио, са прекарали дълго време в компанията на Тото Волф в бокса на Мерцедес, като са обсъждали именно възможността той да премине в отбора от догодина. 

Както е известно пилотът пропусна състезанието заради възпаление на апендисит и спешна операция, но в събота неочаквано се появи в падока, за да подкрепи Шарл Льоклер и заместилия го отлично – Оливер Беарман.

Сайнц твърди, че би преминал в тим, с който ще има възможност да побеждава веднага, докато от Мерцедес вече обявиха, че ще обмислят внимателно всички възможности, така че потенциалният трансфер изобщо не е сигурен.