Ще е глупаво Макс Верстапен да напусне Ред Бул. Това обяви бившият пилот от Формула 1 Джанкарло Фисикела по повод слуховете свързани с бъдещето на доминанта в състезанията. 

Трикратният световен шампион започна сезона с 2 победи и отново изглежда, че няма кой да го спре, но сътресенията в отбора му хвърлят сянка върху бъдещето му, въпреки че е обвързан с тима до края на 2028-а. 

Ситуацията с боса Кристиан Хорнър, който остава под напрежение, създава разделение по високите етажи, а освен това бащата на Макс – Йос, е сериозен противник на шефа на отбора. Това води до спекулации относно бъдещето на Макс, който спечели 46 от последните 68 състезания и наскоро призова за мир в отбора. 

„В живота, както и във Формула 1 всичко е възможно. Просто никога не можеш за знаеш какво ще се случи. Никой не очакваше Люис Хамилтън да напусне Мерцедес, още по-малко да премине във Ферари. Ние също не знаем какво ще стане с Макс в бъдеще, но когато имаш най-силната кола би било глупаво да напуснеш отбора си” заяви Фисикела. 

„Заплатата му в Ред Бул е достатъчно добра, но пък в Мерцедес би получавал повече, така че кой знае? Когато обаче си на върха в спорта и разполагаш с най-добрия автомобил просто не виждам причина да напускаш” добави италианецът. 

В Саудитска Арабия Верстапен заяви, че няма причина да сменя отбора, но също така си остави вратичка като изтъкна, че все пак в живота на човек всичко може да се случи.