Световният шампион Макс Верстапен изненадващо не изключи възможността да премине в Мерцедес, макар и на по-късен етап в кариерата си и отговори доста уклончиво запитан за подобен вариант. 

Както е известно слухове за бъдещето му в Ред Бул не липсват, предвид сътресенията по високите етажи на отбора и темата не бе подмината и преди Гран При на Австралия този уикенд, след като преди това Тото Волф заяви, че всеки отбор би искал Макс при себе си. 

„Тези думи няма да имат никакво влияние върху това какво ще направя, но все пак винаги е приятно да чуеш такова нещо“ заяви Верстапен, който е обвързан с Ред Бул до 2028-а. 

„Тото и аз сме имали своите малки моменти, но това е нормално, когато два отбора се борят за титлата. Уважението обаче винаги е оставало“ добави той. Запитан дали все пак би преминал в Мерцедес в бъдеще, той каза: 

„Не знам. Не мога да кажа какво би станало след 2028-а. Не съм сигурен, че ще остана във Формула 1 и изобщо какво ще се случи. Ред Бул обаче остава като второ семейство за мен“ изтъкна нидерландецът, който пак е големият фаворит за победата в Мелбърн.