Ред Бул ще промени сериозно концепцията на колите си за предстоящата Гран При на Япония тази неделя, твърдят последните слухове във Формула 1. 

Биковете записаха разочароващ уикенд в Австралия, когато Макс Верстапен отпадна заради повреда, а Серхио Перес остана едва 5-и и се очаква да реагират подобаващо на „Сузука”. 

Според информация на „Аутоспорт” се очаква болидите да бъдат още по-променени в посока на Мерцедес от предишните два сезона, по отношение на оформянето на страничните кутии за радиаторите. 

Както е известно Сребърните стреля не останаха доволни от представянето си с този по-различен вид, но ето че отхвърлената концепция донякъде сега е заложена при домината във Формулата. 

Самият Макс Верстапен бе запитан дали наистина ще има толкова сериозна промяна, но бе лаконичен. „Мога да кажа, че цветовете ще бъдат същите. За другото ще видите” заяви нидерландецът, който все пак е лидер в класирането с 4 точки аванс, въпреки отпадането си. 

„Харесвам много пистата, на която ще караме сега. Чувствам се добре, уверен съм в колата си и се надявам, че ще имам хубав уикенд” добави Макс, който миналата година размаза конкуренцията в Япония, само дни, след като тимът се бе провалил в Сингапур.