Макларън обяви изненадваща промяна в техническия департамент на отбора, след само 3 състезания от новия сезон във Формула 1. 

Дейвид Санчес, който пристигна от Ферари като технически директор на автомобила и представянето, в началото на годината, напусна отбора, което бе наистина неочаквано. 

„След ползотворни разговори между Дейвид Санчес и ръководството на тима се стигна до взаимното решение, че е най-добре да се разделим с Дейвид. В хода на изминалите няколко месеца стана ясно, че ролята, отговорностите и амбициите, асоциирани с тази позиция, не покриват оригиналните ни очаквания, когато той прие да се присъдени към нас през февруари 2023-а. При това разминаване се съгласихме, че е най-добре именно сега да се разделим, за да може той да потърси други възможности, които да отговарят на неговите невероятни умения” заяви босът Андреа Стела. 

Това води до преструктуриране на организацията. Роб Маршъл, който дойде от Ред Бул, се превръща в главен дизайнер, а Нийл Хулди стана технически директор на инженерите. Питър Продрому остава главен отговорник за аеродинамиката, докато Стела временно ще изпълнява функциите на Санчес. 

Макларън започна солидно сезона, като в последния старт в Австралия регистрира и първия си подиум чрез Ландо Норис, като в момента отборът е трети в класирането при конструкторите.