Люис Хамилтън обясни защо толкова учтиво е попитал отбора дали да пропусне съотборника си Джордж Ръсел във вчерашната Гран При на Япония. 

В 14-ата обиколка ветеранът, който през миналите 2 години водеше толкова здрави битки с Ръсел, сега най-неочаквано сам предложи да му даде път, след като бе настигнат от Джордж. 

„Мисля, че имах някаква повреда след началото и намиращия се от външната страна Шарл Льоклер и при първия стинт определено трудно контролирах автомобила. Не успявах да завия както трябва и затова пропуснах Джордж“ обясни Хамилтън.

Действията му обаче така или иначе бяха отчетени като странни, като в крайна сметка за 4-и път от началото на сезона той завърши зад Ръсел и има едва 10 точки, докато по-младия му съотборник е с 24. 

„Не мисля, че можехме да направим нещо друго по отношение на стратегията. Просто колата не работеше добре с най-твърдите гуми. С медиума беше доста по-добре, така че може би трябваше да караме два пъти с тях, но така или иначе цялостното усещане бе лошо“ добави той.