Ред Бул ще отговори на конкурентите, които определено скъсяват дистанцията до доминанта във Формула 1. Това обяви босът на отбора Кристиан Хорнър. 

Макс Верстапен спечели 5 от първите 7 старта, но Ферари и Макларън записаха по една победа, като ан Имола нидерландецът финишира на по-малко от секунда пред Ландо Норис, така че съперниците без съмнение вече са много близо. 

Подобренията при Макларън определено са значими, а и Черните кончета също развива колите си, така че Биковете определено трябва да реагират. 

„Това просто показва, че във Формула 1 никой не стои на едно място и непрекъснато трябва да натискаш и да се развиваш. Спечелихме 5 състезания, но се вижда, че Макларън направи стъпка, Ферари също, така че ние трябва да отговорим със  свое развитие“ заяви Хорнър в навечерието на Гран При на Монако. 

„В Монако състезанието се печели в събота, когато е квалификацията и това е напълно различна надпревара. Предната част на колата е от ключово значение и смятам, че Макларън и Ферари ще бъдат отново претенденти за победата“ добави той.