Пилотът на Макларън Ландо Норис е доволен, че Макс Верстапен отново изпитва напрежение и е готов да го предизвика за победата и в Монако. 

Британецът е в серия от 3 поредни подиума и предвид подобренията при Макларън се очаква да бъде в битката за триумфа и по улиците на Монте Карло, след като на „Имола” завърши на по-малко от секунда от световния шампион. 

„Когато си толкова близо винаги се чудиш какво би могъл да направиш по-добре или различно. Сигурен съм, че и Макс гледа на нещата по същия начин. Хубаво е обаче, че за него не бе лесно и отново е усетил напрежение и нерви, което съм сигурен, че не му се бе случвало от известно време” заяви Ландо, който ще кара болид в специални цветове в чест на Айртон Сена. 

„Аз обаче не искам да бъда прекалено самоуверен и никога не съм бил такъв, но ние искаме да бъдем конкурентни в състезанията на Ред Бул и Ферари и вярвам, че в момента наистина сме битката с тях” добави той. 

„До края на сезона има още много време, така че много неща могат да се случат. В Монако винаги може да стане нещо непредвидимо, така че никога не казвай никога. Аз дори малко подцених нашите възможности, но сме в добра серия и няма причина тя не продължи и този уикенд. Трасето може и да не е най-доброто за нас, но всичко е възможно” каза още Норис.