Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от полпозишън в спринтовото състезание в Монако в събота. Цолов се класира шести в своята квалификационна група "Б" и тъй като полпозишънът за основното състезание отиде при италианеца Габриеле Мини от група "А", 12-ото място в общото подреждане осигури на българина първа позиция за спринта.

Мини постигна 1:23.942 минути в най-добрата си обиколка, а в група "Б" най-бърз беше съотборникът на Никола в АРТ Кристиан Менсъл с 1:24.921 минути. Цолов остана на 0.627 секунди от австралиеца.

Квалификацията на Цолов беше прекъсната на два пъти с червен флаг заради инциденти – първо дебютантът Джеймс Хедли се заби в стената на „Сен Дево” 5 минути след началото, а минута преди финала последователно на същото място се удариха Чарли Вурц и Себастиан Монтоя, като колумбиецът се опита да избегне колата на колегата си.

Днес квалификацията мина на суха писта и при слънчево време, а вчера в свободната тренировка пилотите караха на мокро, като Цолов записа осмо време от 30 пилоти във Формула 3.