Астън Мартин прави сериозни опити да отмъкне Ейдриън Нюи, който досега се считаше, че най-вероятно ще продължи кариерата си във Ферари. 

Гениалният инженер ще се раздели окончателно с Ред Бул в пърмата част на следващия сезон и неяснотата за бъдещето му остава. 

Според последните слухове Нюи наскоро е посетил тайно фабриката на Астън Мартин и дори се твърди, че се е стигнало и до споразумение, така че договорът му на практита може да бъде приет за факт. 

От отбора отказват да потвърдят тези информации, но все пак не трябва да се забравя, че именно Астън Мартин ще работи с Хонда от 2026-а година, а и Нюи преди време бе обявил, че иска да работи с Фернандо Алонсо, който удължи договора си с настоящия си тим за още два сезона. 

Самият ветеран отказа да разкрие дали има някаква роля при опита да бъде привлечен Нюи. „Това са слухове, които идват от едно и също място и само преди седмица се считаше, че той твърдо ще отиде във Ферари”. Запитан какво би казал на инженера, за да го убеди да дойде в отбора, Фернандо изтъкна: „Това е нещо между мен и него”. 

Босът на отбора Лорънс Строл също не бе особено конкретен. „Той е легенда в спорта и всеки би искал да го има на разположение. Ние можем да му предложим съпер-вълнуваща нова фабрика и един много вълнуващ проект” каза той. 

Твърди се обаче, че Макларън и Мерцедес също са в битката за Нюи, така че борбата за привличането му е наистина много сериозна.