С много усмивки, настроение и атрактивни изпълнения беше открит традиционният вече турнира по плажен хандбал в Приморско. На морската ивица на Международния младежки център (ММЦ) отбори от три държави показаха своите способности и заявиха желание за медалите.

Турнирът беше официално открит от заместник кмета на Приморско Милко Милев. “Искам да ви приветствам с добре дошли на най-лазурните плажове на Черноморието. Където вие ще покажете на какво сте способни. Пожелавам ви всичко да протече в духа на спортсменството и нека най-добрите победят”, обърна се към състезателите Милко Милев.

Специална телеграма изпрати председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. “Вече стана традиция всяко лято да бъдем свидетели на интересни срещи от този така атрактивен и динамичен спорт. Радостното е, че от година на година организаторите надграждат и след като миналото лято турнирът бе за първи път международен, сега той вече е и в програмата на веригата от елитни състезания на Европейската федерация”, заяви Стефка Костадинова.

Иначе на двете игрища състезателите показаха завидни умения. Както се и очакваше, сръбският АРЕГ (Блачка Паланка) даде сериозна заявка за първото място при мъжете. Сърбите, които в последните години имат сериозни резултати в плажния хандбал, победиха с 2:0 части силния отбор на “Академик ТУ” (Пловдив). Добро впечатления с играта си оставиха и младите състезатели на “Локомотив” (Варна), които надиграха с 2:1 части “Панагюрище”.

При жените най-интересната среща беше между отбора на “Люлин” и “Петроварадин” (Нови Сад). Двата отбора си разделиха по едно полувреме, след което трябваше да решат спора с дузпи. При тях българките показаха повече самочувствие и желание, за да постигнат победата.

Турнирът продължава и в следващите два дни, а организатори, участници и фенове са категорични, че двубоите ще стават все по-атрактивни.

Резултати от първия ден на турнира

Мъже

Група А

CICS (Истанбул) - Стови (с. Труд) 0:2

“Стови” (с. Труд) - “Приморско” 2:0

“Приморско” - “Калиакра” 1:2

“Калиакра” - “Албатрос” 0:2

Група Б

“Панагюрище” - “Мартин” (София) 2:1

“Академик ТУ” (Пловдив) - “Локомотив” (Варна) 2:0

“Локомотив” (Варна) - “Панагюрище” 2:1

АРЕГ (Блачка Паланка) - “Академик ТУ”

Жени

“Петроварадин” - “Албатрос” 2:0

“Люлин” (София) - “Ники Спорт” 2:1

“Панагюрище” - “Албатрос” 2:0

“Люлин” - “Петроварадин” 2:1