Български и сръбски отбор ще спорят за титлата на турнира по плажен хандбал в Приморско. Най-заслужилите след срещите на плажната ивица на Международния младежки център са “Академик ТУ” (Пловдив) и АРЕГ (Бачка Паланка). Сърбите са големият фаворит за първото място, докато пловдивчани са способни да поднесат изненадата на утрешния финал. 

АРЕГ, изграден от състезатели от националния отбор на Сърбия, мина като хала през противниците си до момента в турнира. Сърбите победиха без проблеми и на полуфиналите - 2:0 над “Албатрос”. 

Далеч по-интересен бе срещата в другия поток. В нея “Академик ТУ” обърка от 0:1 до 2:1 “Стови”. Пловдивчани подобряваха представянето си от мач на мач и се заканиха да създадат далеч повече проблеми на сърбите. 

“Гледахме ги внимателно в срещите дотук и си направихме поуките. Бъдете сигурни, че утрешният мач ще бъде много по-различен за сърбите от тези, които изиграха досега”, каза голмайсторът на “Академик ТУ” Димитър Петков. 

Младите състезатели на “Стови” минаха с лекота групата след 4 категорични победи с по 2:0, за да се изправят на полуфиналите срещу “Академик ТУ” (Пловдив). Отборът от село Труд надигра с 2:0 “Албатрос” в дербито на върха. Бургазлии взеха второто място, след като отборът на CICS от Истанбул имаше визови проблеми и не успя да дойде на време за турнира. 

Група Б при мъжете беше далеч по-равностойна. Там АРЕГ взе 4 поредни победи с по 2:0, но успехът над младия отбор на “Локомотив” (Варна) бе най-труден за тима от началото на турнира. Второто място в групата взеха момчетата от “Академик ТУ” (Пловдив), който завършиха с три победи и една загуба. 

При жените без грешка до момента върви отборът на “Люлин”. Софиянки взеха и четирите си мача по драматичен начин с дузпи. В дербито на днешния ден сръбският “Петроварадин” излъга “Панагюрище” с 2:0. След мача българките описаха съдийството на сръбската двойка като “брутално”. 

Утре “Люлин” играе с “Панагюрище”, а “Петроварадин” с “Ники спорт”. Така борбата за първото място изглежда още по-ожесточена. 

Зрителите на плажната ивица на Международния младежки център станаха свидетели на поредния емоционален ден, в който състезателите се надпреварваха да показват най-добрите си акробатични изпълнения. По неписано правило разборите преди и след срещите се правеха във водата - единственият лек от жарещото слънце. 

Резултати от днешния ден: 

Група А 

“Албатрос” - “Стови” (с. Труд) 0:2

“Албатрос” - “Приморско” 2:1

“Приморско” - CICS (Истанбул) 2:0

CICS (Истанбул) - “Албатрос” 0:2

“Стови” (с. Труд) - “Калиакра” 2:0

Група Б

“Мартин” (София) - “Академик ТУ” (Пловдив) 0:2

“Локомотив” (Варна) - АРЕГ (Бачка Паланка) 0:2

АРЕГ (Бачка Паланка) - “Мартин” 2:0 

“Локомотив” (Варна) - “Мартин” (София) 2:0

“Панагюрище” - АРЕГ (Бачка Паланка) 

“Академик ТУ” (Пловдив) - “Панагюрище” 2:0

Полуфинали: 

“Стови” - “Академик ТУ” (Пловдив) 1:2

АРЕГ (Бачка Паланка) - “Албатрос” 2:0

Жени

“Албатрос” - “Люлин” (София) 1:2

“Албатрос” - “Ники спорт” (Сливница) 0:2

“Ники спорт” (Сливница) - “Панагюрище” 0:2

“Петроварадин” (Нови Сад) - “Панагюрище” 2:0