На всички ни е тежко. Въпросът е, че Цвети е в полезрението, тя е под прожекторите, затова се коментира толкова много. Ако видите статистиките, ако се консултирате с психиатри, ще видите, че такива състояния и хора са непрекъснато между нас. Процентът им е огромен.

Това коментира в "Сутрешния блок" на Bulgaria ON AIR известната състезателка и треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева по повод инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, която падна от шестия етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда" и беше приета в "Пирогов" в изключително тежко състояние. Така ансамбълът ни по художествена гимнастика замина за европейското в Израел без 21-годишната Цвети.

"В петък Ина Ананиева каза: "Цвети отказа да замине". Моята първа мисъл беше какво ще прави в момента отборът, как една резерва ще влезе, какво ще стане", сподели в ефир Робева. "В следващия момент отборът вече беше отишъл при Цвети, бяха разговаряли, бяха я овещавали, тя казала, че ще се завърне, че ще пътува. След което, часове по-късно, се обажда и казва, че няма да пътува."

"Детето трябваше веднага да бъде вкарано в болница, под лекарски контрол", категорична е Робева. По думите й не се е знаело докъде е стигнала депресията на Цвети.

Тя посочи в ефир, че това са наистина много обгрижвани деца, на които е пазена психиката.

"Не им се създаваше конкуренция, те не се явяваха на състезания за подбор, тяхното участие не беше поставяно под съмнение. Те психически не бяха натоварени в продължение на годината. Тяхното психическо натоварване идва в момента, в който почват състезанията", заяви Робева. "Тук вече много трудно и психологът на отбора може да направи разлика между една депресия и едно предстартово състояние", допълни тя.

Запитана как се отразява една такава новина на съотборниците, хореографката отговори: "Как може да се отрази?! Те живеят заедно, те са непрекъснато заедно, те са приятелки, осем години са заедно. Мен ме смаза, където не съм вътре в нещата. "

По думите й в момента това, което всички можем да направим е да подпомогнем другите деца.

"Можем да се молим за Цвети, но трябва да мислим за тези деца, на които им предстои едно тежко състезание и там също иматежко психическо натоварване. Дайте да им дадем малко повече вяра!"

"Гимнастичките не са подложени на по-голям стрес от всеки друг състезател. Не спортист, а състезател. Защото физическото натоварване подпомага психиката на човека. Те я закаляват, отклоняват и т.н. Но самото състезание е голямо натоварване за самия спортист", заяви Робева.

Във връзка с появилите се коментари, че Цвети е имала личен проблем, треньорката каза: "Ако по-малко се месим в личния живот на хората, ако по-малко натоварваме тези деца с това обществено внимание, защото доколкото това внимание може да ги повдигне, толкова може и да ги смаже. Отговорността мачка допълнително."