Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) съобщи, че ще поеме втората част от лечението на Цветелина Стоянова, която е била изписана в понеделник от болница "Пирогов". Пред гимнастичката предстои дълъг период на рехабилитационни процедури и възстановяване.

"БФХГ с радост съобщава, че вчера, 5 септември, Цветелина Стоянова беше изписана от "Пирогов" с всички възстановени функции. БФХГ благодари на целия екип на "Пирогов" за грижите, професионализма и отношението към Цвети в лицето на проф. Миланов, проф. Габровски и д-р Илиев, както и на целия обслужващ персонал. БФХГ изказва своята огромна благодарност и на ММС в лицето на министър Кралев за пълното финансово обезпечаване на лечението и проведени няколко операции, както и за личното отношение към трагедията на министъра", пише в съобщението на федерацията, подписано от председателя Илиана Раева.

"Благодарим на всички за съпричастността и се надяваме за отговорно поведение на медии, познати и фенове към Цветелина, имайки предвид крехкото състояние, в което тя все още се намира. БФХГ желае бързо възстановяване на Цвети и уверява многобройните й фенове, че ще бъде до нея в трудните моменти до пълното и възстановяване - така, както беше през цялото време на престоя й в болницата", добавят от федерацията във фейсбук.

"БФХГ е осигурила и организирала следващия етап от възстановяването на Цветелина Стоянова", категорични са от БФХГ.