Защитаващата титлата си в категория до 63 килограма Тайбе Юсеин се класира за полуфиналите на Световното първенство по борба в Нур-Султан (Казахстан).

Българката, която е и действаща европейска шампионка, стартира с технически туш с 10:0 точки срещу китайката Сяоцзюан Ло, а след това тушира румънката Тунде Инче 2:31 минути преди края на схватката. На четвъртфиналите Юсеин победи с 10:5 точки Хена Йохансон (Швеция), европейска шампионка при 67-килограмовите от Белград 2012.

Така за място на финала тя ще се бори срещу 36-годишната унгарка Мариана Шащин (Унгария), световна вицешампионка в категорията от Истанбул 2011. При 68-килограмовите София Георгиева отпадна в първия кръг след поражение с технически туш 0:10 точки от канадката Даниел Папейдж. Лапейдж в последствие загуби на четвъртфиналите и не успя да изтегли българката до репешажите за бронза.

При мъжете в категория до 65 килограма свободен стил Михаил Георгиев падна в първия си мач с 0:9 от Джон Чол Сон (Република Корея), който в последствие загуби на четвъртфиналите, което означаваше и елиминация за Георгиев.