"Разконцентрираха ме всички спекулации, но като гледам тези горе са по-разконцентрирани, защото пият от обяд. Аз няма какво да си казвам с тях. Ако те не предприемат крачка и тези неща не се променят, аз няма да се състезавам повече под флага на България, никога! Те се подиграват с цялото българско плуване, не само с мен. Знаете ли колко деца отказаха по този начин? Не, нали? Гледате, че аз и Йосиф държим, но как го правим - ние си знаем. И още няколко, които още са малки и не разбират“, обяви Антъни Иванов пред медиите след втория ден на Държавното първенство по плуване, което се провежда на столичния басейн “Диана”.

"Надявам се да станат мъже - да им пораснат отдолу мъжките полови органи, да излязат и да кажат истината. Надявам се да решим абсолютно всички, защото аз искам да представям България и да се състезавам под българския флаг. Но ако тези неща не се променят, трябва да търся развитие на друго място. Не може цял живот да се занимавам с едни и същи глупости", продължи Антъни.

"Така отказаха от националния отбор най-добрия ни волйболист навремето, отказаха Григор Димитров да се състезава България, отказаха Бербатов, отказаха Мартин и Стилиян. Отказаха още хиляди с потенциал да представят нашата малка държава, а те се опитват да ги смачкат, защото се страхуват да не си изгубят позицията", каза оте той.

Днес Антъни завърши втори на 100 метра бътерфлай, като дисциплината беше спечелена от европейския медалист Йосиф Миладинов. Антъни получи разрешение да участва в надпреварата, въпреки че Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди наказанието му от две години заради неспазване на антидопинговия контрол.

“Изключително съм доволен, това ми е първото слизане под 54 секунди. Под 54 секунди не съм плувал от не знам колко време. Знаете, че моята специалност е 200 м бътерфлай. Там гоним едно слизане под 2 минути. Имах 2 месеца да се подготвя за тук, доволен съм. Да станеш втори след втория на Европейско е доста добре", обясни Иванов.