Дори да ме накажат, през 2024 година ще се завърна още по-силен и ще подобря всички рекорди в родното плуване. Мнението изрази Антъни Иванов, около когото допинг скандалът продължава с пълна сила.

Въпреки неяснотите около наказанието на Антъни, той участва в държания ни шампионат и завоюва сребърен медал на 100 метра крол. Наред с това битката му с институциите продължава, като Иванов извади нови скандални факти в очакване на официалното решение за евентуалното му наказание.

„Много по-мотивиран съм, отколкото бях преди две години. Те ме съживиха. Ако анулират всичко, откакто трябва да съм наказан, губим финала на световното декември месец, губим 12-о място на световно първенство, губим полуфинали на европейско, губим рекорди на щафети, губим половината от историята на българското плуване. Ще бъда наказан до септември месец 2024 година и октомври месец същата година ще паднат всички рекорди на дисциплините, в които плувам. Те натискат да ме накажат защото устата ми е много голяма, казвам истината в очите на хората и това не им харесва. Ако си отворя устата за каквото трябва, ще вляза в затвора“, каза плувецът ни, цитиран от „БНТ".

На фона на всичко това съотборникът на Иванов – Даниел Нанков от клуб „Черно море“ спечели голямата битка в плуването на 100 метра свободен стил от държавното ни първенство, в която се очакваше в отсъствието на Йосиф Миладинов фаворити за титлата да са Петър Мицин и Антъни Иванов. В крайна сметка Мицин остана последен, а Иванов все пак се окичи със среброто.

„Адски доволен съм. Единственият човек, който успя да ме бие е момче от моя отбор. Той ни е най-бързият състезател в свободния стил, това му е специалността. Ако той не ме бие, значи плуването ни е много зле“, добави Антъни Иванов.