Родният плувец Антъни Иванов е бил арестуван вчера в благоевградския квартал „Еленово“. Той и приятелят му Борис Панайотов са задържани за 24 часа, след като у Панайотов, който е спортист и курсант в академията на МВР, е била открита стъклена лула с канабис, а у Иванов – пластмасов гриндер със следи от същото наркотично вещество.

При направени полеви наркотест се установява, че веществото реагира положително на канабис и е с бруто тегло 0.4 грама. Описаните вещи са предадени с протокол за доброволно предаване, а по случая е образувана преписка.

Самият Иванов заяви, че съжалява за случилото се и отрече да се е стигало до употреба на наркотичното вещество. „Не беше както излиза навсякъде. Не сме зад решетките. Имаше малко количество в нас. Полицаите ни претърсиха. Лошо стечение на обстоятелствата. Предложих да ми направят тест, полицията не искаше. След това ни пуснаха. Просто така се случи, бях заедно с един мой приятел, с който не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме. Определено лоша реклама, не е било планирано, не съм искал да направя нещо такова. В момент на слабост. Вече съжалявам и не искам да се повтаря“, каза той пред bTV.

В момента Антъни е със спрени състезателни права заради нарушения на антидопинговите правила.

Снимка: БГНЕС