Атлетка номер 1 на България за 2023 година Пламена Миткова зае трето място в скока на дължина при жените на Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул.

Миткова заслужи бронза с 6.31 метра, постигнати в третия опит. Другите й резултати бяха 5.94 метра в първия, 6.12 в четвъртия и шестия, 6.26 в петия, а третото й излизане на сектора беше неуспешно.

Балканска шампионка стана Флорентина Юско (Румъния) с 6.64 метра. Втора е Ирина Нерубалшчук (Украйна) с 6.36.

Другата българка в дисциплината Галина Николова зае седмото място с 6.04 метра.

Кристен Радуканова се класира за финал в бягането на 60 метра при жените след 7.60 секунди в сериите.

В спринта на 60 метра при мъжете Георги Христов записа 6.97 секунди и не попадна сред финалистите.

В надпреварата в тласкането на гюле при мъжете титлата спечели Месут Пезер (Босна и Херцеговина) с 20.75 метра.

По-рано днес Божидар Саръбоюков се класира на трето място в скока на дължина със 7.74 метра в най-добрия си пети опит. Той се класира на трето място в скока на дължина на Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция).

Българинът записа 7.74 метра в най-добрия си пети опит. Преди това той скочи 7.64 в първия, 7.67 във втория, а останалите му три излизания в сектора бяха неуспешни.

Шампион стана Лука Цуркович (Хърватия) със 7.81 метра, а втори се нареди Андреас Трайковски (Република Северна Македония) със 7.79 метра.

Първата шампионка на Балканските игри в Истанбул стана състезателката на Молдова Димитриана Безеде, която спечели надпреварата в тласкането на гюле при жените със 17.86 метра.