Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че този спорт вече се развива екстремно и разширява географията си.

 

"Започна поредният състезателен ден от международния турнир "Купа София" с награден фонд 20 000 евро, осигурен от Palms Music и Фондация "Спорт в България". Рекорден брой участници от пет континента - 36 държави. Много силен турнир с участието и на Боряна Калейн, Елвира Краснобаева, Ева Брезалиева и Никол Тодорова!", написа Раева във Фейсбук.

"Генералната ми оценка след всичко видяно от началото на годината е, че развитието на нашия любим спорт е екстремно - вече няма гимнастичка, която да не е научена, която да участва за забавление. Всички играят по новия правилник и много се стараят. Този цикъл конкуренцията драстично се увеличи. Очаквам обаче в близките години тази тенденция да се ускори още повече, като видях какви девойки има в държави, които до скоро упражняваха този спорт повече за забавление! Безкрайно съм щастлива, спортът ни се развива с такива темпове и непрекъснато разширява географията си", добави президентът на БФХГ.