Световният №1п Нийл Робъртсън се класира за четвъртфиналите на престижния снукър-турнир Мастърс, побеждавайки Робърт Милкинс с 6-4 в мач от първи кръг.

Англичанинът стартира двубоя с халф-сенчъри брейк от 94 точки, но Машината от Мелбърн отговори с прилична серия от 60 пункта, за да спечели завързания трети фрейм.

Преди почивката се стигна до още един фрагментарен фрейм, който отиде в актива на британеца. Той наниза 69 поредни точки, но Нийл изравни след халф-сенчъри брейк от 77.

В седмата партия се стигна до кражбата на турнира до момента. Робъртсън поведе с голяма разлика, но неговият съперник остана в борбата. При четири топки на масата австралиецът пропусна своя фреймбол - кафявата топка, оставяйки я на горния ляв джоб. Милкинс разчисти и поведе с 4-3.

Това обаче беше неговият последен фрейм в турнира. Робъртсън не се смути и веднага отвърна с халф-сенчъри брейк от 95 точки, последван от стотачка - 117 точки.

В следващата партия Робърт записа 17 точки, но Робъртсън го отказа с нов халф-сенчъри брейк, този път от 76. На четвъртфиналите левичарят ще играе срещу Бари Хоукинс или Али Картър.