Джъд Тръмп победи Нийл Робъртсън с 6-5 фрейма във великолепен четвъртфинален сблъсък с общо шест стотачки на престижния снукър-турнир Мастърс.

За срещата между двамата ще се говори още дълго време, защото за първи път в историята на турнира противниците конструират общо шест сенчъри брейка.

Двамата майстори откриха срещата с фрагментарен първи фрейм, който отиде в актива на по-младия от тях. Тръмп успя да удвои аванса си във втората партия, в която наниза сенчъри брейк от 104 точки.

Робъртсън се разписа в третата партия, в която се нуждаеше от няколко визити край зеленото сукно, за да изравни резултата с великолепен сенчъри брейк от 139 точки, който стана най-големия брейк на турнира.

След кратката почивка съперниците отново си размениха по две партии в същия ред - Тръмп записа високи серии от 105 и 78, след което Машината от Мелбърн отговори със стотачка от точно 100 точки и две сравнително малки, но напълно достатъчни серии в осмата част.

Прическата отново излезе начело в деветия фрейм, в който записа третия си сенчъри брейк в двубоя от 140 точки и измести Нийл от върха в класацията на най-големите серии, като борбата се олицетворява в чек на стойност 10 000 паунда.

Опрян до стената, австралиецът наниза прекрасна серия от 78 точки под напрежение, изравни резултата и вкара мача в решителен последен фрейм.

В неговото начало двамата си размениха класни сейфти удари, но Джъд направи невероятно подрязване и направи разчистване, за да постигне четвъртия си сенчъри брейк в мача, този път от 129 точки.

На полуфиналите утре Тръмп ще играе с Бари Хоукинс.