Бари Хоукинс играе мача на живота си и изненадващо води с 9-7 на Рони О'Съливан след втората сесия от техния сблъсък от втори кръг на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл".

Втората сесия започна с невероятна кражба на Ястреба, който сграбчи плячката си, макар и с леки колебания. Ракетата наниза халф-сенчъри брейк от 68 точки, но не осъществи контакт с червена за средния джоб и след няколко визити край зеленото сукно Бари вкара решителната черна топка, за да дръпне с 6-3 части.

Хоукинс започна с невероятна откриваща червена в десетата партия, но веднага преподряза черната за ъгловия джоб, оставяйки възможност за своя противник. Този път петкратният световен шампион не допусна грешка и довърши започнатото, разчиствайки масата със сенчъри брейк от 118 точки.

О'Съливан изигра много слаб защитен удар в началото на следващата партия и беше наказан със серия от 74 точки на Хоукинс, който възстанови преднината си от три партии: 7-4. Любопитното е, че и двамата състезатели имаха по 94% успеваемост при опит за вкарване, но големият Рони отново беше на голяма дистанция зад противника си.

В края на мини-сесията Ракетата все пак минимизира щетите, нанизвайки много класен халф-сенчъри брейк от 82 точки, за да се доближи отново на две партии зад своя противник. 

След кратката почивка Хоукинс продължи да играе на изключително високо ниво. Той наниза брейк от 41 и избра сейфти, но не след дълго добави халф-сенчъри брейк от 65 точки, за да поведе с 8-5 части.

Опрян за пореден път до стената, Рони О'Съливан отвърна със страхотен халф-сенчъри брейк от 89 точки, за да добави две малки серии в следващата част. Така той съкрати пасива си на 7-8, а статистиката показа невероятните 98% успеваемост при опит за вкарване на Рони в днешната сесия, както 96% точност за неговия противник.

В последната партия за деня двамата англичани влязоха в здрава сейфти битка и Рони се пропука пръв. Щастлив флук задържа Бари край масата и той поведе с 54 точки, когато игра сейфти. Изключително груба грешка на О'Съливан даде откриваща червена на Хоукинс и той довърши започнатото, повеждайки с 9-7.

Заключителната трета сесия започва утре вечер, от 21.00 часа българско време. Играе се във формат 13 от 25 фрейма. Победителят излиза срещу Марко Фу, който елиминира Антъни Макгил.

Доста интересни резултати се получават и в други мачове от първи кръг. Джъд Тръмп изостава с 2-6 от Динг Джънхуей, а Кайрън Уилсън буквално унищожава Марк Алън със 7-1, като квалификантът спечели първите седем партии.