Световният шампион по снукър Марк Селби започва защитата на титлата си в мач срещу Фъргъл О'Брайън, отреди тегления жребий днес. 

Двамата се изправят един срещу друг в мача на откриването, който започва в шефийлдския театър "Крусибъл" в събота, от 12.00 часа българско време.

Любимецът на феновете и 5-кратен световен шампион Рони О'Съливан ще срещне дебютанта Гари Уилсън, който се намира в добра форма и наниза максимален брейк от 147 точки в квналификациите на турнира. Срещата стартира в събота от 16.30 часа българско време и ще бъде доиграна в неделя по същото време.

4-кратният първенец на планетата Джон Хигинс ще мери сили с Мартин Гулд, а в един от най-интересните мачове от първи кръг ще видим двама бивши световни шампиони. Спечелилият титлата през 2015 година Стюърт Бингъм излиза срещу големия тактик и майстор на снукърите Питър Ебдън.

"Асото в колодата" и фаворит на доста букмейкъри Джъд Тръмп ще има трудна задача, защото ще трябва да елиминира любителя на бавната игра - тъмнокожия брадат майстор Рори Маклауд.

 

Ето всички двойки: 

Марк Селби - Фъргъл О'Брайън  Райън Дей - Шао Гудон Нийл Робъртсън - Нопон Саенгкам Марко Фу - Лука Бресел

Шон Мърфи - Ян Бинтао Рони О'Съливан - Гари Уилсън Лян Уенбо - Стюърт Карингтън  Динг Джънхуей - Жу Юлон

Стюърт Бингъм - Питър Ебдън Кайрън Уилсън - Дейвид Грейс Марк Алън - Джими Робъртсън  Джон Хигинс - Мартин Гулд

Бари Хоукинс - Том Форд Али Картър - Греъм Дот Антъни Макгил - Стивън Магуайър Джъд Тръмп - Рори Маклауд