Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан заяви след снощния си триумф на Шампионата на играчите, че е играл и по-бре, но пък не е печелил толкова много титли. Както е известно, Ракетата вече има 33 ранкинг титли в кариерата си и изостава само от Стивън Хендри (36). 

В същото време Рони изравни съвместния рекорд от пет ранкинг титла в рамките на един сезон, който се държеше от Хендри, Марк Селби и Динг Джънхуей.

Вчера О'Съливан не записа нито един сенчъри брейк във финала срещу Шон Мърфи, но пък демонстрира невероятен характер и измъкна пет фрейма, в които изоставаше с поне 23 точки. Друг интересен момент е, че през този сезон той винаги печели ранкинг титла, когато достигне до полуфиналите.

"В други случаи съм играл по-добре, но не печелех толкова много титли. Сега определям графика си на кои турнири да участвам и играя тогава, когато усещам, че искам. Нещата работят добре към момента", коментира Рони.

"Смятам, че рекордът на Хендри от 36 титли може да бъде подобрен. Този рекорд винаги е бил по-реалистичен за мен от седемте му световни титли. Има още рекорди, които могат да се подобрят. Мисля, че ще пропусна спечелване на седем или осем световни титли. Да направя 1000 сенчъри брейка ще е добър рекорд, а да спечеля 37 ранкинг титли ще бъде хубаво."

"Би било страхотно да спечеля световната титла, но просто ще отида там и ще играя играта си. И ако се получи - добре. Сезонът ми е фантастичен. Ако показвам най-добрата си игра, тогава навярно само Джон Хигинс и Марк Селби могат да поддържам темпото ми", допълни Ракетата.